Haaruitval

U heeft last van haaruitval en u ergert zich aan uw kalende hoofdhuid? Allerlei middeltjes hebben de revue gepasseerd en niks werkte? Er zijn helaas veel verschillende oorzaken voor (plotselinge) haaruitval. Hierdoor is het ook lastig in te schatten welk haarmiddel het beste is voor u. Daarom is een haarreconstructie van HaarWerken een ideale oplossing.

Haaruitval Informatie

Zoals eerder omschreven kunnen er meerdere oorzaken zijn voor uw haarverlies. Dit kan komen door een ziekte of haaraandoening, maar dit hoeft niet altijd de oorzaak te zijn. Uit onderzoek is gebleken dat een gemiddeld persoon honderd haren per dag verliest. Deze groeien echter ook elke dag weer aan, waardoor het niet opvalt dat men haar verliest. Dit is een natuurlijk proces. Naarmate u ouder wordt, neemt de mogelijk om weer aan te groeien voor uw haar af. Het is ook mogelijk dat het teruggroeien van uw haar per dag steeds langzamer verloopt. In dat geval is er sprake van een haaraandoening.

Oorzaken

Alle oorzaken die er zijn te bedenken, zijn onder te verdelen in drie hoofdoorzaken. De volgende hoofdoorzaken kunnen te maken hebben met uw (plotselinge) haarverlies.

Lichamelijk

Uit meerdere onderzoeken is naar voren gekomen dat haaruitval ontstaat door een verstoring in de balans tussen testosteron en de actieve stof dihydrotestosteron (DHT). Als de aanmaak van DHT verhoogd, neemt de mogelijkheid van uw haar om terug te groeien af. Hierdoor is het ook meer vanzelfsprekend dat een man (sneller) kaal wordt dan een vrouw.

Externe oorzaken

Soms wordt haaruitval ook toegewezen aan externe factoren. Dit is echter niet altijd het geval. Voeding is eigenlijk de enige externe factor die de haaruitval kan hebben beïnvloed. Dit komt in principe alleen voor bij eenzijdige voeding. Hierdoor mist het lichaam essentiële bouwstoffen en vitamines, waardoor het niet meer in staat is om haar te laten groeien.

Overige oorzaken

Een overschot aan DHT en eenzijdige voeding kunnen een oorzaak zijn van uw haaruitval. Er zijn echter meerdere redenen, maar deze zijn minder voorkomend. Denk hierbij aan zeldzame haarziekten, stress, chemokuren en bestralingen. Natuurlijk kunnen wij in zo’n geval nog steeds van dienst zijn. In dat geval kunt u het beste een brochure aanvragen. In deze brochure voorzien wij u van meer informatie over haarziekten, maar ook over ervaringen bij de Echt Haar Kliniek. 

Vraag brochure aan
Neem contact op