Veel dames dromen wel is over mooi lang haar. Maar helaas kan niet iedereen het haar lang laten groeien. Dankzij de volgende tips kunnen ook deze dames genieten van een lange haardos.

Haar groeit niet in de nacht

Haar groeit eenmaal niet snel. Gemiddeld groet een haar zo’n halve tot één centimeter per maand. Dit geldt als het haar heel gezond is en geen speleten haarpunten bevat. Geduld is een schone zaak.

Conditioner

Gebruik na elke wasbeurt een conditioner. Bij het gebruiken van een stijltang, föhn of het kleuren van je haar worden de haren aan de onderkant wat dunner. De conditioner helpt het aanvullen van het haar met lipiden en proteïnen . Daarnaast verstevigd en beschermt het de hoornlaag. Hierdoor beschadigt je haar niet zo snel en kan het dus langer groeien.

Niet elke keer je haar wassen

Was je haar niet elke keer als je doucht. Door het gebruik van shampoo wordt het vuil en restanten van haarproducten verwijderd. Maar niet alleen dat. Bij te vaak wassen met shampoo worden ook de natuurlijke oliën eruit gewassen. Deze heb je hard nodig om het haar zacht en gezond er uit te laten zien. Mocht je toch willen wassen met shampoo, was dan alleen je hoofdhuid. Zo kan je de rest van het haar met rust laten.

Katoenen kussensloop

Gebruik geen katoenen kussensloop. Deze zorgt voor veel wrijving  en vergroot de kans dat je haar breekt. Ook klitten worden hierdoor veroorzaakt. Een satijnen kussensloop is een beter alternatief.

Knippen

Klinkt raar, maar het knippen van je gespleten haarpunten helpt. Het voorkomt dat de gespleten haarpunten verder naar boven gaan splijten. Hierdoor ga je juist meer van je haar eraf knippen. Het beste is elke tien tot twaalf weken maximaal een halve centimeter van je punten af laten knippen. Het blijft hierdoor mooi en gezond en het groeit dan eerder lang.