Alopecia

Alopecia is een vaak voorkomende term die u wellicht weleens voorbij heeft horen komen. In Nederland komen er jaarlijkse veel nieuwe klachten over haaruitval en kaalheid. In een groot deel van deze klachten is er sprake van deze vervelende aandoening. Om u te helpen hebben wij een lijst samengesteld met daarin een bondige uitleg zodat u de verschillende alopecia varianten onderling kunt onderscheiden.

Alopecia

Haargroei kent drie algemene fases. De eerste is de groei, hierna volgt de overgang en tot slot de afbraak. Alopecia is een benaming van de haaraandoening waarbij het natuurlijke proces wordt verstoord.

Androgenetica

Androgenetica is het type haaruitval dat verreweg het meest voorkomt. Dit type haaruitval is erfelijk en wordt veroorzaakt door een bijproduct van het hormoon testosteron. Deze aandoening komt daardoor vaker voor bij mannen.

Areata

Deze aandoening is te herkennen aan ovaalvormige kale plekken op het hoofd. De kale plekken verdwijnen meestal binnen een aantal maanden en houden niet langer aan de een jaar. Alopecia Areata is een zeer vervelende aandoening omdat de verschijnselen ieder moment kunnen terugkeren.

Alopecia Diffusa

Alopecia Diffusa is haaraandoening die optreedt bij het gebruik van bepaalde geneesmiddelen tegen bijvoorbeeld kanker en hypofyse. Ook zijn er medische middelen die men gebruikt om de werking van de schildklier en de lever te verbeteren die dit type haaruitval tot gevolg kunnen hebben.

Alopecia Totalis

‘Totalis’ zegt het eigenlijk al, bij deze zeldzame aandoening valt het totale lichaamshaar uit. Deze haaraandoening heeft een grote impact op het uiterlijk omdat hierbij werkelijk elke haar op het lichaam verdwijnt.

Traction Alopecia

Dit is een vorm van blijvend haarverlies. Dit type Alopecia ontstaat wanneer het haar strak wordt getrokken door bijvoorbeeld haarextensies en het langdurig hebben gedragen van strakke haarelastieken en dergelijken.

Alepocia Ophiasis

Dit type haaruitval heeft grote gelijkenis met de aandoening Alopecia Areata waarbij de haaruitval aan de haargrens plaatsvindt. Deze aandoening kan bij iedereen de kop opsteken ongeacht geslacht, leeftijd of ras.

Lichen Planopilaris

Deze aandoening treedt op bij een beschadiging aan de haarzakjes in de hoofdhuid. De aandoening doet zich voor wanneer er een exceptionele reactie wordt gegeven op het afweersysteem door bijvoorbeeld stress, infecties of geneesmiddelen.

Trichotillomanie

Trichotillomanie is een stoornis waarbij een persoon geen controle heeft over impulsen. Dit heeft als gevolg dat de patiënt zijn haar er oncontroleerbaar uittrekt.

De definitieve haaroplossing van HaarWerken

Voor de bovenstaande haaraandoeningen biedt HaarWerken permanente en gegarandeerde oplossing. HaarWerken zorgt ervoor dat met behulp van verschillende zelf ontworpen reconstructiemethodes dat uw nieuwe haar er precies zo uit komt te zien zoals u dat wilt. Het gehele proces neemt nog geen 8 weken in beslag.

Vraag voor meer informatie onze uitgebreide brochure aan.

Vraag brochure aan
Neem contact op