We hebben meerdere technieken om het haar te voorzien van een gezonde glow. Zo kan je je haar wassen met bier, kokosolie of eieren. Een ander middeltje heeft ook een hele goede werking: appelazijn.

Hoe?

Je vraagt je natuurlijk af hoe je het beste je haar kan wassen met appelazijn. Nou, hier komt die. Vul een lege sprayfles met een vierde appelazijn, een vierde met lavendel olie (of een andere olie die lekker ruikt) en een helft met water. Dit mengseltje kan je overigens gebruiken in plaats van shampoo. Bij het instappen van de douche kan je gelijk je haar rijkelijk inspuiten met het mengseltje. Masseer het vervolgens op je hoofdhuid en laat het een aantal minuten zitten in je haar voordat je het eruit wast.

Stinkt het?

Nee. Dankzij de olie die je in het mengsel hebt gedaan, zal je haar niet stinken. Het ruikt misschien niet zo lekker als shampoo, maar het ruikt in ieder geval niet naar azijn.

Voordelen

Je gaat je veel schoner door voelen. Het ruikt misschien niet zoals shampoo, maar het doet wonderen voor je haar. Het mengseltje verwijdert alle overblijfsels van haarproducten zoals mousse, haarspray, gel of serums.

Mocht je last hebben van roos, dan is dit middeltje zeker goed voor je hoofdhuid. Je zal na het gebruik van dit mengseltje minder last hebben van roos en een jeukende hoofdhuid.

Doordat het natuurlijke zuur de haarschubben sluit, krijg je na een wasbeurt zijdezacht haar. Dit zorgt ook voor minder dode haarpunten.

En wil je je haar laten groeien, dan moet je rekening houden dat de haarzakjes niet verstop raken. De haargroei belemmert namelijk las deze verstopt zijn. De azijn heeft een reinigende werking. Hierdoor neemt de circulatie toe en worden je haarwortels sterker en dus een stimulerende haargroei.

 

Het is het proberen waard!