Om het haar gezond te houden, moet er gelet worden op hoe je je haar gaat wassen. We willen natuurlijk niet dat het haar ongezond eruit gaat zien, omdat je je haar niet goed wast. Hieronder dus een aantal fouten die je niet moet maken!

Borstelen van nat haar

Borstel niet het haar na het wassen. Het haar is op zijn zwakst als het nat is. Borstel dus voorzichtig het haar vóór het wassen. Hiermee voorkom je dat het haar beschadigd wordt na het wassen.

Puntjes kammen

Kam het haar niet alleen in de puntjes, maar van de wortels tot de puntjes. Hierdoor krijgt je haar meer een natuurlijke glans. Daarnaast masseer je tegelijkertijd de schedel en stimuleer je hiermee de circulatie van de natuurlijke oliën. Dit zorgt voor sneller groeiend haar.

Te veel wassen

Was het haar niet te veel. Hiermee verwijder je veel natuurlijke oliën dat het haar nodig heeft. De oliën hebben de tijd nodig om vanaf de wortel helemaal naar de punten te komen. Gun ze de tijd en was niet te vaak je haar. Creëer zo nodig een routine in het wasgedrag. Om de drie dagen wassen bijvoorbeeld is genoeg. Is je haar heel vet? Was het dan met een klein beetje shampoo.

Heet water

Het beste voor het haar is het wassen met lauw water. Sluit desnoods af met koud water om de haarschubben te dichten.

Geen conditioner

Verzorg het haar met conditioner na het wassen. Dit zorgt voor onder andere meer glans. Ook zal het haar minder snel breken of beschadigen.

Droogwrijven

Droog het haar niet te wild met je handdoek. Het haar breekt zo sneller af. Ook in een handdoek strak draaien is niet goed voor het haar. Het katoen beschadigd namelijk het haar. Raadzaam is om het haar zachtjes uit te wringen en een kwartiertje aan de lucht te laten drogen. Daarna kan je het drogen met een föhn. Let op: föhn op de cool-stand om te voorkomen dat het haar uitgedroogd raakt.