We gaan niet goed genoeg om met ons haar, terwijl wij het haar toch belangrijk vinden. Hier dus een aantal tips om het haar gezond te houden.

Borstel

Gebruik geen borstels van plastic. Deze beschadigen alleen maar je haar. Het is aan te raden om borstels te gebruiken met natuurlijke haren. Ook borstels van rubber of varkenshaar zijn goed. De rubberen gebruik je voor nat haar en de borstel met varkenshaar voor droog haar.

Draag je haar vast

Je beschadigt je haar sneller als je je haar los draagt. Het haar schuurt telkens langs je kleren. Als je het vast zet, heb je hier geen last van. Draag ze niet té strak, want dat is ook niet fijn voor het haar.

Wassen

Was je haar niet te vaak met shampoo. Deze zorgen dat de natuurlijke oliën en mineralen weggewassen worden. Mocht je wel met shampoo willen wassen, doe dit dan met een kleine hoeveelheid shampoo en was op je hoofdhuid. Zo kan je de rest van het haar laten rusten.

Hoofdhuid massage

Je hoofdhuid af en toe trakteren op een massage kan geen kwaad. Het geeft een positief effect op je haar. Het stimuleert namelijk je bloedsomloop odner je hoofdhuid.