Het is praktisch om een elastiekje om je pols te hebben. Je hebt altijd een elastiek bij de hand als je je haar wilt vastzetten en het staat in sommige gevallen ook nog leuk ook. Toch is het niet zo verstandig om dat elastiekje om je pols te doen. Het blijkt Lees hieronder waarom.

Infecties

Je zal er niet echt bij stilstaan, maar de elastiekjes om je pols bevatten veel bacteriën. Je elastiek komt gedurende de dag met heel veel plekken in aanraking. Tafels, tassen, jassen, plankje of polsen van anderen. Ook gebeurt het vaker dat het rubber bandje op de grond is gevallen, maar dat maakt jou helemaal niet uit. Je pakt het gewoon op en stopt hem weer rustig in je zak.

Dat elastiekje om je pols zit meestal wel strak en wrijft telkens heen en weer waardoor er nare infecties kunnen ontstaan. Dit komt door de huidirritaties die bacteriën het makkelijk maken om het huid binnen te dringen. Dit wil je zeer zeker vermijden.

Ook het metalen stukje dat om zo’n elastiekje zit, is gevaarlijker dat je dacht. Dat stukje metaal bevat namelijk nikkel, wat eczeem en irritaties kan veroorzaken. Vooral bij mensen met een gevoelige huid. Het is een beetje te vergelijken met je oorlellen die groen uitslaan van de goedkope oorbellen.

Oplossing

Simpel. Draag ze niet om je pols. Doe ze in een apart vakje in je jas of tas. Als je het echt niet kan laten, probeer hem dan af en toe te wassen met antibacteriële middelen of vervang ze regelmatig. Ook kun je ervoor kiezen om bandjes te kopen die niet zo strak zitten.

Haar vastzetten met elastiekje

Nog een tip als je het elastiekje in je haar gaat doen. Zet je haar niet te strak vast. Er is grote kans dat het haar afbreekt bij het te strak zetten van je elastiek. De echte boosdoener is het metaal waar de haren in vast gaan zitten.