Wil je meer volume in het haar, maar weet je niet zo goed hoe je dat voor elkaar krijgt? Lees dan hieronder een aantal tips die je op weg kan helpen!

Scheiding

Je haar valt van nature een kant op waar jij niet voor hebt gekozen. Meestal krijg je hier een platte scheiding door. Verplaats daarom de scheiding de andere kant op. Daarmee creëer je meer volume.

Knot of vlecht

Doe je haar in een knot of vlecht voordat je gaat slapen. Als het kan, is het raadzaam om het haar een beetje vochtig te maken. Als je wakker wordt en het haar los maakt, heb je een mooie slag in je haar. Kam of borstel dat vervolgens uit en je hebt aanzienlijk meer volume in het haar.

Shampoo

Er zijn tal van volume shampoo’s die je kan gebruiken, maar kies wel shampoo’s uit van hoge kwaliteit. Bij voorkeur kies je natuurlijke merken. Hier zitten minder chemische stoffen in en is dus beter voor het haar. Daarnaast is het ook raadzaam om wat minder conditioner of olie te gebruiken. Deze twee producten zorgen ervoor dat het haar zwaarder wordt, waardoor het slap gaat hangen.

Droogshampoo

Als je snel vet haar hebt, kan droogshampoo helpen. Na het wassen en drogen breng je wat droogshampoo aan op je hoofdhuid. Hierdoor komt er een beschermlaagje en voorkomt het dat vet van het hoofdhuid het haar in komt. Vet haar gaat namelijk slap hangen en dan zit er geen volume in het haar.

Föhnen

Föhn het haar na het wassen ondersteboven. Hoofd naar beneden en föhnen maar. Het geeft meer volume bij de haarwortels. Daarna kan je het nog in model borstelen.

Rollers

Misschien wat ouderwets, maar wel effectief: rollers. Doordat ze in verschillende maten te koop zijn, kan je je haar een gewenste volume geven.