Niet elk kapsel past bij elk gezichtsvorm. Vandaar dat wij even uitleggen welk kapsel past bij verschillende gezichtsvormen.

Gezichtsvormen

Niet iedereen heeft hetzelfde vorm gezicht. Om te bepalen welke vorm u heeft, kunt u de onderstaande illustratie gebruiken. Kijk zelf even in de spiegel of maak een selfie en vergelijk. U ziet uw vorm het best als u uw haar naar achteren doet.

gezichtsvormen

Nu u weet welke vorm u heeft, gaan wij u een paar tips geven welk kapsel past bij elke hoofdvorm.

Ovaal

jessica alba

Met een ovale vorm kunt u vrijwel alle kanten op qua kapsels. De ovale vorm wordt gezien als het meest veelzijdige vorm voor kapsels. Kapsels die uw gezicht accentueren zijn het beste die passen. Hiermee laat u uw mooie gezichtsvorm zien. Uw haar in een staart doen kan dus heel mooi zijn. Ook een schuine pony staat zeer leuk.

 

 

Vierkant

Gwyneth Paltrow

Vierkant gevormde gezichten hebben vaak wijde kaken en jukbenen. Het is aan u de keuze of u met uw kapsel de vorm wilt accentueren of juist verzachten. Als u het wilt accentueren, dan is een blunt cut of een korte bob uitstekend voor u. Wilt u het juist verzachten, dan passen lange kapsels bij u.

 

 

Rond

miranda kerr

Ronde gezichten worden ook wel babyfaces genoemd. Dit betekent dat u er jonger uitziet en dus ook jonge kapsels kunt veroorloven. Wat u kunt doen is uw gezicht meer ovaal laten lijken. Dit kunt u doen door uw haar in een hoge, lange paardenstaart te zetten. Door de lange paardenstaart trekt het uw gezicht naar een wat meer ovale vorm. Wilt u juist uw ronde vorm laten zien, dan is een kort kapsel, zoals de blunt cut, passend,

 

Hart

reese witherspoon

Met deze vorm is het gezicht boven wat breder dan de onderkant. U kunt de vorm accentueren door het haar omhoog te halen en in een knot zetten. Ook het haar aan één kant doen (deep side part) accentueert het gezicht heel mooi. Voor diegene die de onderkant juist minder smal wilt maken, zijn kapsels met een lengte tot de schouders aanbevolen. Hierdoor wordt er meer volume gecreëerd aan de onderkant van het gezicht.

 

Echt Haar Kliniek

Voor dames die Alopecia hebben is het verkrijgen van deze kapsels ook mogelijk! Via Echt Haar Kliniek worden er mooie haarwerken op maat gemaakt voor je. Vraag een brochure aan of neem contact met ons op voor vragen.