Uw haar heeft een bepaalde uitstraling. Met de juiste manier van verzorgen kunt u hier een goede uitstraling van maken. Maar hoe verzorgt u het? Hieronder een aantal tips voordat u mogelijk te maken krijgt met haaruitval.

Behandeling

Ga tenminste een keer per maand voor een intensieve behandeling van het haar. Ook als uw haar in gezonde staat is. Verzorgen van het haar blijft altijd belangrijk. Bij beschadigd of droog haar is het verstandiger om dit wekelijks te doen. Bijvoorbeeld door een haarmasker of een conditioner te gebruiken. Dit laat u een ruime tijd op het haar inwerken, of kies warme olie.

Wrijving

Voorkom dat u te veel wrijving van het haar heeft. Slaap met het haar in een start of maak gebruik van een extreem zachte kussensloop. Daarmee vermindert u de kans op klitten in het haar. Met lang haar kunt u snel ergens tussen komen of vast zitten. Dit is allemaal schadelijk voor het haar. Draag daarom het haar in een staart of vlecht om deze vorm van wrijving voor te zijn. Beschadigd haar is namelijk moeilijk te herstellen.

Wassen

U kunt het haar uitstekend verzorgen door middel van het wassen van het haar. Zorg er voor dat u bij het wassen van het haar de shampoo aanbrengt aan de wortels en de hoofdhuid wast. Was het haar niet alleen op het hoofd, dit kan leiden tot klitten. Maak gebruik van het water en spoel de shampoo voorzichtig uit richting de haarpunten. Hiermee wast u het haar voldoende en zal het niet zo snel te erg ontvetten en uitdrogen. Het verschijnsel van vette wortels maar droge punten komt namelijk geregeld voor door het ‘’verkeerd’’ wassen. Een betere manier van wassen is om van te voren een conditioner te gebruiken voordat u shampoo gebruikt.

Zorg dat u na elke wasbeurt een conditioner gebruikt. Deze conditioner brengt u aan op de punten en volledig in de lengte. Bij een droge hoofdhuid is het verstandig om over het gehele haar aan te brengen.