In Nederland kan er al genoten worden van de zomerse temperaturen, maar er zijn altijd een of meerdere dagen in de zomer dat de regen keihard toeslaat. Je zal maar zien dat je je haar helemaal perfect hebt geprepareerd voor de dag, maar het weer verpest wordt door het natte weer. Hieronder een aantal tips om de regen slim af te zijn.

Vocht vermijden

Het is algemeen bekend dat regen je kapsel kan ruïneren. Echter het vocht in de lucht, dat de regen veroorzaakt, kan je haar ook verpesten. Ook al heb je een paraplu bij je. De oplossing hiervoor is om zo min mogelijk je haar bloot te stellen aan de natte weersomstandigheden.

Je haar drogen

Verlaat het huis niet totdat je haar goed gedroogd is na het wassen. Föhn het haar dus goed droog, want je wilt niet dat je haar nog pluiziger wordt als het ook nog is gaat regenen.

Haarproducten

Doe wat minder gas op het gebruik van haarproducten. Elk haarproduct kan natuurlijk anders reageren op regen. Raadzaam is om gewoon een beetje haarlak te sprayen op het haar en het daarbij laten.

Knotjes

De hoge knot zorgt er ook voor dat de vliegende haartjes niet ronddwalen bij nat of vochtig weer. Mensen zien dit kapsel als een luie kapsel, maar het is onwijs slim juist.

Stijlen

Toch los dragen? Gebruik dan je stijltang. Smeer dan wel vooraf het stijlen even een beschermende lotion op siliconenbasis in. Dit zorgt ervoor dat er een laagje bescherming ontstaat voor tegen het vocht.

Krullen

Als je weet dat het haar gaat krullen door het vocht kun je het ook gewoon alvast thuis krullen. Zo is het haar minder vatbaar voor pluizige krullen.

Kammen

Toch slachtoffer geworden van de regen, borstel dan niet. Kam het haar dan even, maar let wel op: gebruik een kam met weide tanden. Een fijn kammetje zorgt ervoor dat je langer last hebt van pluizig haar.

 

Meer haarweetjes op HaarWerken.