Minder goed nieuws voor kalende mannen. Uit onderzoek blijkt dat mannen die kaal worden, ook nog hun aantrekkingskracht verliezen. Mannen die last hebben van haaruitval blijken het op sociaal gebied moeilijker te krijgen. Kale mannen worden namelijk als minder succesvol gezien.

Onderzoek

Het onderzoek is verricht door de John Hopkins Universiteit in de Verenigde Staten. Hierbij is onder 122 mensen gevraagd of ze foto’s van 13 mannen moesten konden beoordelen. Op de foto’s stonden haartransplantatie’s van voor en na de behandeling en ook kale mannen op verschillende momenten in hun leven.

De 122 beoordelaars moesten cijfers uitdelen voor eigenschappen zoals aantrekkelijkheid, succes en benaderbaarheid. Het resultaat is dat mannen gemiddeld 3,6 jaar jonger geschat werden wanneer zij een haartransplantatie hadden ondergegaan. De conclusie van het onderzoek is dat de leeftijd en aantrekkelijkheid een grote rol spelen in de carrière en sociale leven van een man. Mannen met een haartransplantatie scoorden aanzienlijk hoger op deze factoren.

Haaruitval bij mannen komt al sinds jaar en dag voor. Uit andere onderzoeken blijkt dat mannen die eerder kaal worden minder vruchtbaar zijn. De mogelijkheid om wat te doen tegen kaalheid en haaruitval is er.