Haarverlies bij vrouwen verschilt van vrouw tot vrouw. Bij elke vrouw kan het aantal haar dat verloren gaat verschillen. De een zal er meer van merken dan de ander. Het kan erfelijk bepaald zijn bij zowel mannen als vrouwen. De erfelijke ziekte heet Alopecia Androgenetica.

 

Hormonen

Er zijn diverse oorzaken voor haarverlies bij vrouwen. Bij de een gaat het sneller dan de ander. Het kan in dit geval gaan om extreme vormen van haaruitval. Het haargroei proces kan verstoord worden door een aanpassing in de hormoonhuishouding van een vrouw. Met name tijdens of na de menstruatie kan de cyclus verstoord raken. Verder heeft het merendeel van de vrouwen last van haaruitval na een zwangerschap. Hypothyreoïdie is een vertraagde schildklier die voor haarverlies kan zorgen.

 

Medicijnen

Medicijnen kunnen voor overmatig of extreem veel haarverlies zorgen bij vrouwen. De pil, bloedverdunners of antidepressiva zijn boosdoeners.

 

Voeding

Slechte voeding kan ook een oorzaak zijn van haarverlies en kaalheid. Eet daarom altijd gezond en gevarieerd. De vitamines die gezond zijn voor het haar zijn vitamina A en ijzer. De voedingsstoffen komen terug in allerlei soorten groenten en vlees.

 

Ga naar een huisarts

Als u zich nog altijd druk maakt over het haarverlies en u er niet achter komt wat de oorzaak kan zijn, bezoek dan een huisarts. Doktoren weten wat de oorzaak kan zijn en of er iets aan te doen valt. Daarnaast heeft een huisarts meerdere tips. Tevens kunt u een haarreconstructie aan laten meten.