In dit artikel hebben wij een aantal leuke en bijzondere weetjes op een rij gezeten met betrekking tot uw haar. Wist u dat blonde vrouwen meer haren op het hoofd hebben dan de gemiddelde vrouw met een andere haarkleur. Ruim één op de drie vrouwen kiest regelmatig voor een kleurtje in het haar. Lees hier een aantal verrassende weetjes.

Meters

Het lange haar dat vaak terugkomt in sprookjes is bijna onmogelijk te realiseren. In realiteit groeit het haar gemiddeld met 0,3 mm per dag. Dat komt neer op een centimeter per maand. De Amerikaanse Diane Witt heeft het record met langste haar op haar naam staan. De lengte van het haar is ongeveer vier meter. Er is bekend dat er ooit één iemand het beter deed in de jaren ’40. Een persoon uit de indianenstam behaalde een lengte van 7 meter en 93 centimeter.

Roodharige hebben minder haar

Mensen met een blonde haarkleur hebben gemiddeld met meeste aantal haren op het hoofd. Een blonde vrouw heeft al snel 150.000 haren op het hoofd waar dat bij een roodharige om zo’n 90.000 haren gaat. Na de blonde haren volgen vrouwen met bruin en zwart haar. Voor beide haarkleuren geldt dat vrouwen ongeveer tussen de 100.000 en 110.000 haren op het hoofd hebben. Mensen met blond haar hebben dan weliswaar meer haar op het haar, het haar is wel fijner dan de andere haarkleuren. Zwart haar is daarentegen zeer dik.

Haar sterft op jonge leeftijd

Haar groeit, blijft op het hoofd voor even en valt daarna weer uit. Dit is het groeiproces van het haar bij iedereen. Voor elke haar op het hoofd geldt een levensduur van tussen de twee en vijf jaar. Daarna sterft het af en valt het uit. Normaliter verliest een persoon tussen de 50 en 100 haren per dag.

Mooi echt haar kost geld

In Nederland en Duitsland ligt de gemiddelde prijs voor een knipbeurt rond de €22,-. De duurste haarstylisten zijn te vinden in New York. Hier vragen de salons gerust een bedrag van €570,- voor alleen een knipbeurt. Dit gaat dan om salons waar bijvoorbeeld Naomi Campbell haar haar laat doen.