Fabeltjes over haaruitval

Haaruitval, voor de een is het een waar drama en de ander kan er mee leven. Meer dan de helft van de mannen krijg te maken met haaruitval. Er zijn veel tips op het net te vinden maar niet alles daarvan klopt. Echt Haar heeft een aantal fabels opgesteld. Om te weten wat u wel en niet moet geloven.

 

Fabels

Niet teveel kammen bij dun haar

Het is niet waar dat je dun haar niet kunt kammen. Alles van buitenaf heeft geen invloed op het haargroei. Minder kammen heeft weinig effect en zal het haar niet sparen. Als zal er toch wel uitvallen. Masserend borstelen en kammen heeft wel een positief effect op de bloedsomloop van de hoofdhuid. Een goede bloedsomloop zorgt voor beter haar. Daarentegen kan een goede bloedsomloop kaalheid niet tegen gaan.

 

Kaalheid erfelijk van moederskant

Dit is een fabel. Het is namelijk erfelijk bepaald of u kaal wordt ja of nee. Dat wil zeggen dat het zowel van de vader als moeder geërfd kan worden. Tevens komen daar ook andere genen bij kijken. Voor ieder mens is de kans groot dat kaalheid dus anders. Deels is dat terug te zien in de familie.

 

Dood haarzakje na uitgevallen haar

Een haarzakje sterft niet af wanneer een haar is uitgevallen. Dit is te vergelijken met een tulpenbol. Een tulp die bovengronds afsterft zorgt nog niet voor een afgestorven tulpenbol. Daar groeit gewoon weer een nieuwe tulp uit. Dit voorbeeld is toe te slaan op haarzakjes. Haarzakjes kunnen enige tijd haarloos zijn maar in een later stadium alsnog haar produceren.

 

Helm of hoofddeksel zorgt ervoor dat je sneller kaal wordt

Het dragen van een helm of pet zal niet zorgen voor kaalheid. Dat is een fabel. Opgelucht adem halen als u een motorrijder bent. Al zit de helm strak op het haar, de invloeden van buitenaf hebben niet veel invloed op de haargroei en zal er dus niet voor zorgen dat u eerder kaal bent.